Bars *2
0kommentarer
Super Bars
1 dl kokosflingor, 1 dl solroskärnor, 1 dl pumpakärnor
2 dl müsli eller havregryn, 2 dl russin, 2 ägg, endast vitorna
Mixa alla ingredienser i matberedare till en kladdig massa. Forma massan till en fyrkant på plåt med bakplåtspapper. Dela kakan. Baka i ugnen 15 minuter på 175 grader. Bryt isär kakorna när de svalnat något.
Nyponbars
1 dl grovhackade cashewnötter (naturella), 1 dl pumpakärnor, 3 äggvitor
2 dl havregryn, 3 msk nyponskalsmjöl, 3 msk honung
1 krm salt, 1 dl hackade torkade aprikoser, 1 dl hackade torkade tranbär
Sätt ugnen på 125°C
Rosta de grovhackade cashewnötterna och pumpakärnorna i en torr och het stekpanna ett par minuter tills de får lite färg. Låt svalna. Blanda med äggvitor, havregryn, nyponskalsmjöl, honung och salt. Tillsätt de hackade torkade aprikoserna och tranbären. Rör om ordentligt.
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Gör 2 längder (för 8 bitar) av smeten, ca 4 cm breda och 1 cm höga. Gör längderna så kompakta som möjligt.
Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i bitar. Vänd dem efter ett tag så att de torkar runt om. Förvara i kylen i lufttät burk.
.

Här får ni recepten på barsen jag gjorde i tisdags, även dom på begäran.
Älskar verkligen att hitta och exprimentera med massa nya och nyttiga godsaker :)
Dagen idag har bara bestått av jobb & så gympa nu ikväll. Våga inte riktigt köra fullt ut idag iheller.
Men nästa vecka hoppas jag vara Fit for Fight och kunna köra 110%, Minst!!
PUSS & imorgon är det helg, lycka! ♥
Kommentera